Birbirini Besleyen İki Konsept: Mağaza Ekipmanları ve Marka İmajı

Rekabetin giderek arttığı günümüzde mağazalar, alışverişe uygun bir ortam sunmaktan çok daha fazlasını yapmak zorunda. Artık sadece sunulan ürün veya hizmet değil, markalaşma süreci de büyük önem taşıyor. Fiziki mağazaların yanı sıra dijital mecralardaki rakipleriyle de mücadele etmesi gereken mağazaların, tüketicilere satıştan çok daha fazlasını sunmaları gerekiyor.

Peki bir mağaza, tüketiciye satıştan başka ne sunabilir? Modern tüketici artık bir mağazaya girdiğinde hem alışverişini gerçekleştirmeyi hem de bir deneyim yaşamayı bekliyor. Bu deneyim estetik hazdan tutun da sosyalleşme imkanına kadar pek çok alt başlığa ayrılabiliyor. Araştırmalar gösteriyor ki, mağaza deneyimi tüketicilerin hem o mağaza içinde geçirdikleri süreyi etkiliyor hem de satın alma oranlarında fark yaratıyor. Mağaza ekipmanlarının mağaza deneyiminde ne kadar önemli bir rol oynadığı göz önüne alındığındaysa, bu yöndeki çalışmalarının hem satışlara hem de marka imajına büyük katkı sağladığı açıkça ortaya çıkıyor.

Mağaza imajını etkileyen faktörleri biraz irdelediğimizde çalışanların tutumunun, mağazadaki ses ve koku gibi duyusal faktörlerin ve tabii ki mağazanın dizaynının markalaşma ve bir imaj oluşturmada etkili faktörler olduğu görülecektir. Perakende alanında gerçekleştirilen bir araştırma gösteriyor ki, mağaza ortamının müşteriyi memnun etmeye odaklı ve onu harekete geçmeye yönlendirecek bir şekilde dizayn edilmesi, özellikle kısa vadede pek çok karlı sonuç doğuruyor.

Tüketiciyi mağazaya girmeye ikna etmeden tutun da raflarda uzun süre geçirmeye ve hatta ürün ya da hizmeti satın almaya yönlendiren mağaza dizaynında ÜÇGE’nin eşsiz ve yenilikçi çözümleri hedefe yönelik pek çok alternatif sunuyor. Bu yolla kısa vadede kar, uzun vadede ise başarılı bir marka imajı oluşturmak mümkün. Hangi sektörde olursanız olun ÜÇGE’nin mağazanız için geliştirdiği bir çözüm mutlaka var. Gelin, geleceği birlikte şekillendirelim.