İzgören Akademi 21’inci Bilgi Festivali

İzgören Akademi 21’inci Bilgi Festivali

Bursa, 25 Kasım 2013 – İzgören Akademi 21’inci Bilgi Festivali,Üçge desteğiyle, 23 Kasım Cumartesi günü. “Hayatımız Film”temasıyla, Bursa Crowne Plaza’da gerçekleştirildi. Festivalin konuşmacıları film gibi hayatlarından kesitler sunarken, genç sanatçılar Kerem Tuncer ve Sueda Çatakoğlu muhteşem keman ve piyano resitalleriyle dinleyenleri büyüledi. Elma Yayınevi standıyla etkinlik alanında yer alırken, Ahmet Şerif İzgören okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Başarılı iş adamları, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Tokgözler Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Topuk, bugün geldikleri noktaya ulaşmak için neleri göğüslediklerini anlatırken, sırt çantalı gezgin Erdem Gürses, paraya hiç gereksinim duymadan 10 binlerce kilometreyi nasıl kat ettiğini anlattı. Paralimpik milli okçumuz Gizem Girişmen’in ilham veren, azimle ve disiplinle kazanılan başarı öyküsü salondakileri gururlandırdı ve duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Aile terapisti Ebru Tuay Üzümcü ve eğitmen Polat Doğru “vefa”, “kararlılık”, “yapmak” “başarmak”, “olmak”, başlıklarını etkileyici anlatımlarıyla aktarırken, İzgören Akademi eğitmeni Oytun Yumşak, sazıyla ve sözüyle keyifli bir sunum gerçekleştirdi.

Pazarcı çocuğun zirve yolculuğu
BTSO Meclis Başkanı ve Tokgözler Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Topuk, pazarcılıktan başlayan başarı hikâyesini anlattı. Geçtiğimiz hafta babasını kaybeden Topuk acısının tazeliğine rağmen sahne alarak, sıra dışı yaşamından kesitleri samimiyetle aktardı: “8 gün önce babamı kaybetmenin üzüntüsünü ve yorgunluğunu yaşıyorum. Sizlere verdiğim sözü tutmak için aranızdayım” dedi. Remzi Topuk konuşmasında babasına, babasının ve ailesinin başarısına olan katkısına da yer verdi.

Günde 1 Doların Altında Yaşamak
Sırt çantalı gezgin Erdem Gürses, 85 bin kilometre yolu, paraya gereksinim duymadan nasıl aştığını anlattı. “Ben bu dünyaya herkesin istediği kişi olmak için gelmedim” diyen Gürses, yaşamak için paradan daha çok hayatta kalma becerilerine ve dostlara ihtiyaç olduğunu ve seyahat ettiği bu süreçte her ikisini de fazlaca biriktirdiğini söyledi. Yıllarca süren serüveninde, otostopla seyahat eden Gürses bugünlerde 10 ay sürecek olan Güney Amerika seyahati için hazırlanıyor.

Gerçekten isteyen yolunu, istemeyen bahanesini bulur
Kendi dalında, ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran paralimpik milli okçu Gizem Girişmen, etkileyici yaşam öyküsünü dinleyicilerle paylaştı. 11 yaşında geçirdiği trafik kazasının ardından yaşadıklarını ve engelleri aşarak şampiyonluk kürsüsüne nasıl çıktığını anlattı. Girişmen: “Hedefim için günde 7-8 saat durmaksızın ok attım. Çok çalıştım. Gerçekten isteyen yolunu, istemeyen bahanesini bulur. Ben çok istedim, çok çalıştım ve başardım” dedi. Yaşadığı müsabakalardan örnekler veren Girişmen: “Vazgeçtiğinizde kaybedersiniz. Son ok atılana kadar hiçbir şey bitmez” dedi.

Önemli Konular, Önemli Konuklar
Birbirinden farklı konu ve konuklarıyla, İzgören Akademi 21’inci Bilfest, Bursalı bilgi severlere keyifli bir gün yaşattı. BTSO başkanı İbrahim Burkay’ın da ziyaret ettiği etkinliğe iş ve eğitim dünyasından yoğun ilgi vardı. Nilüfer İş (NİŞ) Okulu fuaye alanında bir stantla yer aldı. Zihinsel engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü NİŞ Okulu standında, öğrencilerinin el emeği ürünlerini sergiledi ve satış yapma imkânı buldu. Üçge ve Crowne Plaza ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte, Kurukahveci Mehmet Efendi, Secret CV, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Pamukkale Seyahat ve Pebev stantlarıyla yer alırken, Üçge 2’nci Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi eserleri, fuaye alnında katılımcılarla buluştu.