ÜÇGE Geleceğin Mucitleriyle Buluştu

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu 3.ve 4.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Biz Küçük Mucitler” sergisi 27 Mayıs’ta okul yerleşkesinde gerçekleştirildi. Sergi açılışı Üçge Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Selami Güllülü, Abdulaziz Kayahan, Selahattin Erdoğmuş, Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan ve Okul Müdürü Yusuf Gözütok tarafından gerçekleştirildi. 2011 yılında Nilüfer Beşevler’de babası emekli Öğretmen Mehmet Aras anısına okulu yaptıran hayırsever işadamı Gökçin Aras “Biz Küçük Mucitler” sergisinden ve çocukların ortaya çıkardığı bilimsel projelerden çok etkilendiğini ve hayranlık duyduğunu ifade etti. Aras, “ ‘Çocuklarımız geleceğimizdir’ ilkesiyle babam emekli öğretmen Mehmet Aras adına yaptırdığımız okulda gerçekleştirilen projelerden büyük gurur duymaktayım. Çocuklarımızın bilimin ışığında düşünen, fark yaratacak fikirler geliştiren ve bunu hayata geçiren bireyler olmaları için bu projeler çok büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu projenin bilim şenliği çerçevesinde daha da geliştirilerek ve geleneksel olarak sürdürülmesini arzu ediyorum. Bunun için biz de elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yusuf Gözütok “Öğrencilerimizin, bilim ve sanat ekseninde, hayalden tasarıma dönüşecek özgün çalışmalar ortaya çıkarmalarına katkı sağlamak amacıyla bu projeyi planladık. 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizin iki aylık bir süreçte gerçekleştirdiği 75 projeyi ‘Biz Küçük Mucitler’ sergisi ile tüm öğrencilerimize ve velilerimize sunduk. Öğrencilerimizin bilimin eşsiz deneyimini yaşadığı ‘Biz Küçük Mucitler” projesini her yıl geleneksel olarak sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü, hayırsever işadamı Gökçin Aras’a, eğitime sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

Açılış öncesinde 4. Sınıf öğrencisi Efe Onur Çabuk, klasik müzik ve türkülerin yer aldığı keman resitali ile davetlilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Sergi açılışını gerçekleştiren Gökçin Aras, Selami Güllülü, Abdulaziz Kayahan, Selahattin Erdoğmuş ve Hale Çağan, küçük mucitlerin projelerini, veliler ve öğrencilerle birlikte incelediler. Teknoloji, çevre, tarım, endüstriyel tasarım gibi pek çok farklı alanda proje hazırlayan ve sunumlarıyla hayranlık yaratan küçük mucitler sergiyi gezen davetlilerden tam not aldı.