ÜÇGE Türkiye Genelinde En Çok Patent ve Tasarım Tescili Alan İlk 50 firma arasında

ÜÇGE, Turkishtime tarafından 2020 yılı verileri ile hazırlanan “Ar-Ge 250” araştırmasında, AR-GE Merkezinde Alınan Tasarım Tescil Sayısına göre Türkiye genelinde 41. sırada, Alınan Patent Sayısına göre Türkiye genelinde 42. sırada yer alarak, sektörünü her zaman daha da ileriye taşıma misyonu ile değer katmanın gururunu yaşıyor.

Kuruluşumuzdan bugüne sektörde “ilk” olacak birçok yeniliğe imza attık. Son üç yılda ise tescilini aldığımız 16 tane patent/faydalı model ve 18 tane tasarım tescili bulunmaktadır. Hizmet verdiğimiz sektörlere fayda sağlayacak daha pek çok yeniliği hayata geçirdik. Hali hazırda çalışmalarını yürüttüğümüz patent başvuruları da bulunmaktadır. Firmamız 2017 ve 2019 yıllarında Design Turkey “Endüstriyel Tasarım Ödülleri”nde  “İyi Tasarım Ödülü” ve 2017 yılında “Bursa ilinde Mobilya Sektöründe 2012-2016 yıllarında En Çok Patent Başvurusu Yapan Birinci Firma” ödülünü alarak bu alandaki çalışmalarını ödüllerle de taçlandırmıştır.
               

“Yazılım/Otomasyon odaklı Akıllı Ürünler ve Sürdürülebilir Gelecek odaklı yeni ürünlerimizi çok yakında pazara sunacağız”

Gelecek dijitalde… Biz de hedeflerimizi bu dijital dönüşüm yolunda kurguluyoruz. ÜÇGE’nin gelecek AR-GE stratejileri kapsamında, geleceğin perakende ve lojistik dünyasına yönelik otomasyon ağırlıklı ürünler geliştirmeye aynı zamanda enerji verimliliği yüksek, çevre kirliliğinde, geri dönüşümde farkındalık yaratacak ve karbon ayak izini azaltacak, dünyamıza, doğaya ve çevreye katkısı olan ürün ve sistemler geliştirmeye odaklandık. Bu süreçlerde Ar-Ge çatısı altında üniversiteler, araştırma merkezleri ve sanayi işbirliklerimizi de geliştiriyoruz. Bu çalışmalar neticesinde ilk olarak, Yazılım/Otomasyon odaklı Akıllı Ürünler ve Sürdürülebilir Gelecek odaklı yeni ürünlerimizi çok yakında pazara sunacağız.


“Değer Yaratma Yoluna Kanalize Olmalıyız”


Devletin teknoloji, Ar-Ge ve patent çalışmaları kapsamında firmalara önemli destekleri bulunuyor. Sanayi üniversite işbirlikleri için başvurularımız da mevcut. Firmalar bu önemli desteklerden yararlanıp değer yaratma yoluna kanalize olmalıdır. Bu yolda merakla, istekle, sabırla örülü, aynı zamanda sürdürülebilir ve içselleştirilmiş bir kurumsal yaklaşımla ilerlemenin çok önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Teknoloji ve AR-GE projelerine odaklanıp markalaşma yolunda çaba göstermeliyiz. İhracatımızın yarattığı katma değeri, marka değeri ile daha fazla oranda artırmayı hedeflemeliyiz.”