ÜÇGE’den perakende sektörüne antimikrobiyal çözümler
Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de perakende sektörü. Pandeminin piyasa dinamiklerinde büyük değişimlere neden olduğu çok açık. Tüketiciler artık sağlık önlemleri kapsamında farklı davranışlar sergiliyor ve fiziksel teması en aza indirmeye çalışıyor. Perakendecilerse hükümetlerin ve tüketicilerin yeni taleplerini karşılamak için planlar ve önlemler geliştiriyor.
İşletmelerde fiziksel temas gerektiren yüzeylerin çalışanlar ve müşterilerin sağlığı üzerinde büyük bir etkisi bulunduğunun farkında olan ÜÇGE, ileri görüşlü bir tutumla iCu hijyenik ürün markasını üretmişti. Bu sayede, iCU markalı ürünler pandemi sürecinde işletmelerin yardımına koştu. Bu ürünler, yapısında bulunan antimikrobiyal alaşımlar sayesinde kimyasal dezenfektanlara gerek kalmaksızın fiziksel temasın güvenliğini sağlıyor. ÜÇGE’nin devrim niteliğindeki bu ürünleri, üzerindeki mikrobiklerin % 99,9’undan fazlasını 2 saat içinde öldürüyor.
iCu markalı ürünler, hastanelerden süpermarketlere, mağazalara, otellere, okullara, kamu ve özel kuruluşlardan toplu taşımaya kadar birçok alanda kullanılabilir. Perakende sektöründe ise alışveriş arabaları, mobilya parçaları(kulpları), asansörler, kapı kolları gibi mağaza ekipmanlarında ve fiziksel temas gerektiren herhangi bir yüzeyde kullanılabilen bu teknoloji, toplum sağlığını kendine amaç edinmiş olan ÜÇGE’nin bir “Sosyal Sorumluluk Projesi” yatırımıdır. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) standartlarına uygun anti-mikrobik(iyal) alaşımlar kullanılarak üretilen iCu markalı ürünleriyle “kalite standardizasyonu” sağlayan ÜÇGE, fayda/fiyat dengesini de gözeterek günümüzün hijyen talebini mükemmel bir şekilde karşılıyor.
Hijyen ve sosyal mesafe önlemleri pandemi sırasında en acil sorunlar olsa da perakendecilerin üstesinden gelmesi gereken başka zorluklar da var. OECD’nin araştırması, temel perakende ürünlerine talepte bir artış olduğunu açıkça gösteriyor. Buna göre, McKinsey & Company’nin araştırmasının da gösterdiği gibi, özellikle gıda ve market perakendecileri, işgücü arzında düşüş ve tedarik zincirinde kesintilere neden olan stok sıkıntıları gibi sorunlar yaşıyor. Elbette bu tür sorunlar, işlevselliği en üst düzeye çıkarmak için lojistiğin yanı sıra depolama ekipman ve teknolojileri konusunda harekete geçme ihtiyacını doğuruyor. Son derece önemli olan bu konuda, tedarik zincirleri kendilerine sunulan her türlü kaynağı kullanmaya hazır. ÜÇGE, yine yapay zeka ve akıllı otomasyon teknolojilerini kullanarak, verimliliği en üst düzeye çıkaran, özellikle minimum alanda maksimum depolama kapasitesi sağlayan depo raf sistemleri geliştirmeye devam ediyor.
Tüm değişimlere uyum sağlamak zor olsa da, ÜÇGE AR-Ge Merkezi, perakendecilerin ve tedarik zincirlerinin koşullara ayak uydurmasını sağlayan yeniliklerle onların taleplerini karşılayabilmek için var gücüyle çalışıyor.