Nilüfer İş Okulu ile Gri Duvar Kalmasın

Nilüfer İş Okulu ile Gri Duvar Kalmasın

“Gri Duvar Kalmasın” projesi kapsamında Nilüfer İş Okulu öğrencilerinin doğadan esinlenerek oluşturduğu el emeği seramik eserler, el sanatları ve seramik öğretmenlerinin desteği ile Üçge BOSB ana fabrika duvarlarına uygulandı.

Nilüfer İş Okulu öğrencileri tarafından Üçge için hazırlanan seramik uygulama projesi üç aylık bir çalışma sonucu tamamlandı. Nilüfer İş Okulu öğretmen ve öğrencileriyle Üçge yönetimi ve çalışanları Üçge BOSB ana fabrikasında eserlerin uygulandığı alanda bir araya geldi ve bu anlamlı projeyi pasta keserek kutladılar.

Kutlamada öğrencilerle çalışmaları hakkında sohbet eden ve kendilerine emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerini sunan Üçge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Tuncer “Nilüfer İş Okulu ile yaptığımız ortak çalışmaların en yenisi olan “Gri Duvar Kalmasın” projesi Üçge fabrika binasına renk kattı, çalışanlarımıza motivasyon sağladı. Çalışmaların her birinde Nilüfer İş Okulu öğrencilerinin el emeği var. Üçge Ailesi olarak bu anlamlı çalışmanın bizde çok özel bir yeri olacak. Ben bütün sanayicilere, belediyelere, apartman ve site yönetimlerine seslenmek istiyorum. “Nilüfer İş Okulu ile Gri Duvar Kalmasın” sloganıyla okul ile işbirliği yapalım, fabrikalara, binalara hayat verelim, yaşam alanlarımızda bu çalışmalarla fark yaratalım, farkındalık yaratalım, okulun tanıtımına, çocuklarımızın gelişimine hep birlikte destek olalım” dedi.

Nilüfer İş Okulu Müdürü Ali Girgin ise bu güzel çalışmadan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Girgin “Bu çalışma için üç ay boyunca emek verdiler. Projelerinin hayata geçirilmesi çocuklarımız için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Üçge ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğimizin herkese örnek olmasını umuyor, tüm Bursalı sanayicilerimizi ve Bursalıları böyle anlamlı ve özel projeleri birlikte gerçekleştirebilmek adına Nilüfer İş Okulu’na bekliyoruz.”dedi.

Nilüfer İş Okulu olarak 30 yıldan bu yana zihin engelli gençlere eğitim veren, devlete bağlı bir eğitim kurumu olduklarını ifade eden Girgin “İlköğretimlerini tamamlayan 23 yaşından gün almamış hafif düzeyde öğrenme yetersizliği olan, özel eğitim gerektiren bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak amacıyla eğitim verdiğimiz okulumuzda şu an 202 öğrenci eğitim görüyor. El sanatları, matbaa, seramik, ahşap işleri, tekstil, giyim, bahçe bitkileri, yiyecek-içecek hizmetleri gibi atölyelerimiz bulunuyor. Bursa’da bu statüde eğitim veren 7 eğitim kurumu daha var. Bu kapsamdaki tüm okullara çocukların gelişimine destek verecek, onlara istihdam sağlayacak projelerle el uzatılmalı ” dedi.